Alternativno liječenje ili iscjeljenje – kratki tečaj

„Zašto stalno stare probleme rješavati na stare načine?“ – Martin Luther King

Svi znamo da postoje opcije pored moderne medicine, poznate i pod drugim imenom – „alopatska medicina“ ili „zakonodavna medicina“. Iako je moderna medicina najmlađa, ipak sve druge (starije) medicine svrstavamo pod naziv „alternativna medicina“ ili „alternativno liječenje“. Alternativno liječenje nekako nerado uzimamo zaozbiljno, tj. uglavnom ga koristimo kao „B rješenje“ kojem se pribjegava samo kad je voda već došla do grla.
Za alternativno liječenje bi u većini slučajeva bolji termin bio alternativno iscjeljenje jer većina ovih metoda pomaže tijelu da dođe u stanje u kojem se samo može izliječiti tj. iscjeliti. Najbolji primjeri takvih metoda su energoterapija i bioenergija čije koristi još nisu dovoljno poznate širokom broju ljudi, ne samo kad je u pitanju fizičko, nego i psihičko, emocionalno i duhovno zdravlje.
Ovdje se nameću 3 osnovna pitanja na koja bi trebalo odgovoriti, a nadamo se da ćemo potaknuti diskusiju s vama i dijeljenje iskustava o raznim tehnikama alternativnog iscjeljenja (alternativnog liječenja):
1. Što bi sve spadalo u metode alternativnog iscjeljenja tj. alternativne medicine?
2. Kada se koja koristi?
3. U kakvoj su korelaciji klasična i alternativna medicina?

Što je alternativna medicina
Pod „alternativnu medicinu“ spadaju sve metode kojima je za cilj liječenje ili iscjeljenje, a za koje ne postoji službeni način obrazovanja koji bi bio priznat od medicinske struke tj. koji bi pokrivala diploma medicinskog ili nekog srodnog fakulteta.
Sve takve metode spadaju pod alternativne i nije namjera ovog članka objasniti svaku, već više uputiti u pravom smjeru u smislu samopomoći i edukacije.
Sinonimi za termin „alternativno“ koji se često koriste su i „prirodna medicina“ ili „tradicionalna medicina“.

Zašto alternativno „liječenje“ tj. iscjeljenje nije popularnije s obzirom na koristi koje donosi?

Hmm, ajmo nagađati. Često kažu da njene koristi nemaju znanstvenu osnovu tj. da nisu dokazane. Mi kažemo, da bi nešto bilo dokazano, prvo treba pokrenuti proces istraživanja. E sad, ako imate dvije opcije, istraživati nešto što je dostupno svima i što će ljude učiniti slobodnijima, a samim tim i lošijim potrošačima, ili istraživati nešto drugo što možete samo vi proizvesti i to onda skupo naplaćivati, a da ne govorimo o raznim ovisnostima koje usput posijete, vjerojatno vam se odgovor sam nameće o smjeru ulaganja u istraživanja…

Za kraj bi netko pitao, a tko radi istraživanja? Pa onaj tko prodaje rješenja, a dovoljno je moćan da može platiti tako skupi proces! Samo jedna strana ima dovoljno sredstava da vas uvjeri u kupovinu svojih proizvoda, jer ste bombardirani raznim informacijama koje su vams se jednostavno usjekle u mozak.
Kod prodaje i distribucije alopatskih lijekova ponekad se veća pažnja usmjerava na kvalitetu reklame nego na kvalitetu proizvoda.
S druge strane, energetska medicina donosi velike koristi u živote ljudi, ali se one ipak ne priznaju od strane zakonodavstva ili se čak i kriju.

Alternativna medicina je placebo i ništa više?!
Kažu i to. Nama padaju na pamet dvije stvari:
1. alopatski lijekovi također najvećim dijelom imaju placebo efekt i to je nešto što i znanstvena zajednica tvrdi, tako da ne vidimo razlog da placebo efekt alternative bude manje vrijedan, a pogotovo što alternativa nema ili ima puno puno manje nuspojava nego što to imaju oficijelni lijekovi;
2. alopatska ili zakonodavna medicina ima iza sebe nevjerojatne financijske izvore i moć koju koriste za ogromnu količinu reklamnih poruka kojima smo zasuti iz dana u dan. Drugim riječima, već smo programirani i to programiranje izaziva određeni placebo efekt.

S druge strane i alternativa izaziva „placebo efekt“. S obzirom da nam je ona nemjerljivo puta manje pred očima i u ušima, te s obzirom da smo vrlo skeptični za taj vid liječenja, ona ipak uspjeva prodrijeti do nas i pomoći nam. Razislite o tome. Toliko manja snaga, a ona je ipak tu i ne da se uništiti. Ne samo to, nego u zadnje vrijeme jako raste. Postaje sastavni dio naših života, jer smo sve više svjesni potrebe za preventivom i ispunjenim životom, a sve sa samo jednim krajnjim ciljem – da budemo SLOBODNI ili zdravi.

Pozadina problema
Oficijelna znanost je već potvrdila da se čovjek sastoji od fizičkog i od energetskog tijela. Energetsko tijelo se sastoji od 3 aure: vanjske, aure zdravlja i unutarnje aure. Također je već dokazano da se promjene koje dovode do bolesti, prvo javljaju u energetskom tijelu, pa su tek onda posljedice vidljive na fizičkoj razini. Drugim riječima, moderna medicina se bavi posljedicama jer nema opremu koja bi mogla raditi na dijagnostici energetskog polja. Ne kažemo da ta oprema ne postoji, samo kažemo da njima nije dana na korištenje za opću upotrebu.

 

Zašto se odlučiti na posjet iscjelitelju?

„Način na koji razmišljamo, način na koji se ponašamo, način na koji jedemo, može utjecati na vaš život za 30 do 50 godina.“ – Deepak Chopra

 

bioenergija Akademija ZdravljaIscjelitelj gleda na vaše fizičko i eterično tijelo i um kao cjelinu. Kada dođete sa fizičkom boli kod liječnika, dobit ćete lijek koji će ”umrtviti” taj dio fizičkog tijela koji vas boli, a kada dođete kod iscjelitelja, isti će doći do uzroka te fizičke boli sagledavajući ne samo fizičko već i emocionalno, psihičko stanje i duhovno stanje u kojem se nalazite. Ljudsko tijelo je savršen stroj, no s vremenom, kako odrastamo, sve ga manje i manje slušamo, a sve više smo skloni brzim rješenjima za tegobe koje nas muče. U suštini, svako tijelo je zdravo , ali ga određene situacije, događaji, emocije i traume ”izbace” iz ravnoteže zdravlja te ono postane podložno bolestima. Treba shvatiti da upotrebu moderne (alopatske) medicine iscjelitelji ne osporavaju, te posjet iscjelitelju ne isključuje niti zabranjuje upotrebu oficijelne medicine.
Iscjelitelj iscjeljuje bolest, a pritom i tijelo, duh i um, te u suradnji s vama mijenja shvaćanje i pogled na određene situacije koje su vam se dogodile. Takvim pristupom dolazi se do uzroka samog problema koji nije u samoj fizičkoj boli, već puno dublje, ali se manifestira kroz bol jer je tijelo umorno i podložno boli. Ono što iscjelitelj čini za vas je to da mijenja vaše energetsko stanje pritom djelujući na vaše tijelo i um određenim tehnikama koje odabere zajedno sa vama, bilo da je to liječenje energijom, pomoću kristala ili na neki drugi način.
Modernim liječenjem se liječi bol, dok se iscjeljivanjem osobu dovodi u više energetsko stanje kako se više ne bi vraćala u ono stanje gdje je nastao uzrok fizičke boli.
Proces iscjeljenja ima svoj početak i kraj. Kada se dovedete u više stanje svijesti tj. iznad onog nižeg stanja koje vas je dovelo do bolesti, sve buduće životne situacije sagledavat ćete iz druge perspektive, uz manje stresa. Više ćete cijeniti sebe i sam život.

Proces iscjeljenja će po završetku za vas značiti:
• usklađene energije u tijelu,
• bolju povezanost sa samima sobom (svojim Ja),
• lakše definiranje i ostvarenje želja i potreba,
• mir, sklad, veselje i zdravlje.

Doći ćete do samoiscjeljenja i samoozdravljenja, što upotrebom klasičnih (alopatskih) lijekova nije moguće na tako sveobuhvatnom nivou. Tegobe i bolesti će biti puno rjeđe i blaže, a kada dođu lakše i brže ćete ih prepoznati te se s njima lakše nositi.

Prednosti moderne medicine

Prednosti drugih medicina

–          U hitnim situacijama (npr.upala slijepog crijeva, žuči) te iznenadnim napadima uzrokovanim jakom upalom –          Dijagnostika uzroka bolesti kada moderna medicina nema odgovora
–          U situacijama kada je potrebna operacija (npr. rak, tumor) –          Podizanje imuniteta i poboljšanje općeg stanja organizma (razine energije u tijelu, čišćenje čakri itd.) kada je tijelo oslabljeno zbog bolesti i lijekova
–          Kod obavljanja pretraga kao što je vađenje krvi, stanja hormona, slikanja… –          Podizanje razine svijesti i aktiviranje procesa samoozdravljenja
–          Mogućnost trenutnog i brzog uklanjanja boli pomoću uređaja (pogotovo nakon operacija kada je razina boli visoka ) –          Nema štetnih nuspojava već pomaže organizmu da se brani i  lakše nosi s bolešću
–          Kod pretraga koje daju sliku ili neki drugi zapis o zahvaćenom organu –          Postizanje sklada, mira, ravnoteže te time postajemo puno otporniji na stres i bolesti koje on uzrokuje

 

Primjene raznih metoda alternativnog iscjeljenja:

Najčešće bolesti / tegobe

Primjenjive metode iscjeljenja

Depresija Meditacija, energoterapija, reiki, Pranic Healing, joga, druženje 
Nesanica Meditacija, reiki, kristaloterapija, Pranic Healing 
Tjeskoba Meditacija, joga, aromaterapija, Pranic Healing 
Glavobolje Energoterapija, joga, meditacije, reiki, akupunktura, Pranic Healing, dobra prehrana 
Pomanjkanje energije/kronični umor Energoterapija, reiki, fitoterapija, radiestezija, Pranic Healing, kretanje u prirodi 
Slab imunitet Fitoterapija, homeopatija, reiki, Pranic Healing 
Kronične upale Energoterapija, fitoterapija, Pranic Healing 
Anemija Fitoterapija, Pranic Healing, pijenje vode i pravilno disanje 
Alergije Homeopatija, fitoterapija, akupunknutra, Pranic Healing 
Loša cirkulacija Energoterapija, Pranic Healing, energetska ulja i vodeni omotači 
Fobije/strahovi Regresija i hipnoza, meditacija, energoterapija, Pranic Healing

Treba naglasiti da jedna metoda alternativnog liječenja (iscjeljivanja) ne isključuje drugu, stoga možete

kombinirati više metoda kako biste došli do cilja, tj. iscjeljenja.

Uz dogovor sa iscjeljiteljem ćete definirati koje metode i tehnike alternativnog liječenja (iscjeljenja) koje će u vašoj situaciji donijeti najbolje rezultate. Na neke tehnike tijelo reagira bolje nego na druge, što je i normalno jer smo svi individue, a uloga dobrog iscjelitelja je upravo u tome da prepozna najbolje načine kojima će pristupiti u liječenju, te vama omogućiti ozdravljenje.

Voli vas Vaša Akademija Zdravlja – Centar za iscjeljenje

Podijelite članak s prijateljima, potaknite diskusiju i donesite informiranije odluke.

One Comment on “Alternativno liječenje ili iscjeljenje – kratki tečaj”

Odgovori