Znanje je u ne-znanju

Osjećati se i biti dobro je ugodna situacija i stanje u životu. No, kada uistinu možemo reći da smo dobro i o čemu to ovisi? Jer, često takvo stanje prođe i u životu nam se pojavi nešto što nam pokvari stanje mira i sreće.

 

Volimo biti dobro, i često pričamo o tome ali uvijek kao nešto što će uslijediti u budućnosti kada se ”stvari poprave”, kada budemo više zarađivali, bili zdraviji, imali stabilnu vezu i slično. Bijeg u stanje da se osjećamo dobro i zadovoljno često tražimo i u mašti čime si zapravo otežavamo, jer povratkom u stvarnost još teže doživljavamo situaciju i probleme u kojima se nalazimo. Da li je u čovjekovoj prirodi da uporno traži stanje mira i sreće, ali na neki način sami sebe ”sabotiramo” pri tome razmišljajući kako to neće doći, kako to ne zaslužujemo i slično?

 

Poznata je i činjenica da kada nam je najteže tada tražimo utjehu u Bogu iako ne znamo tko je, da li postoji, no ipak vjerujemo u njega kao da nam je najbolji prijatelj kojeg viđamo svakodnevno. Vjerujemo i tražimo tada rješenja za sve naše boli i muke, te mnogi osjećaju da molitvom nalaze mir i spokoj i kada je najteže.

Mnoge vrste religija tumače Boga različito, pridaju mu različite moći i znanja, kao i imena. Ono oko čega se možemo složiti je nemogućnost dokaza da postoji uz istovremeno čvrsto vjerovanje u ljudskim srcima i duši da je stvaran. Vjeruje se da je Bog svjetlost ili tok energije i s takvim viđenjem se slaže većina terapeuta, ili barem oni s kojima sam imao čast komunicirati.  Također s i u religiji pojam Boga povezuje  i opisuje kao tok energije, snaga,toplina koju možemo osjetiti ako si to dopustimo iako ne možemo vidjeti.

 

Zanimljivo je to kod nas ljudi, što za većinu drugih stvari volimo vidjeti i opipati dokaze, no kada je u pitanju Bog vjeujemo u njega duhom i srcem bez potrebe razuma.

 

Jesu li tu ta vrata koja moramo proći kako bi došli  bliže i pod blagoslov Energije. Logičkim, razumnim razmišljanjem ne mogu do Boga ali u duhovnom smislu,  ako ga prihvatim, pronaći ću ga..Doći će kroz molitvu, saziv, zahtjev, meditaciju. Doći će do mene, Vjerujem u to.

Jer, taj tok energije koji je meni nepoznat djeluje na mene.Samim time kroz ne-znanje dolazim do znanja. Odbacujući potrebu za logikom i razumom, otvarma dušu i prihvaćam Boga i samim time postajem svjestan, djelujem u svjesnosti.

 

Ne mogu prestati razmišljati o svojim problemima. O svojoj situaciji. O svojim namjerama. O obitelji, poslu, prihodima, odnosu sa nekim osobama.

Dobro je definirati što je realnost a što mašta, želja, potreba.

Trebamo znati  definirati  kada si postavimo nerealne ciljeve i prihvatit da nešto ne znamo.

Kamo vodi ovakvo razmišljanje i spoznaja?

Točka između realnog razmišljanja, mašte i duhovnog razvoja je točka mira. Istine.

Dah nam je jedino, što nam treba u tom trenutku.

 

Otvara se blagoslov,  nova energija dolazi do nas.

Shvaćamo da možemo i drugačije. Kvalitetnije. U svakom slučaju bez boli.

Energija koja ulazi u nas lagano će i sigurno kroz neko vrijeme isprati stare misli, korigirati ih  i preusmjeriti u stanje ili situaciju koja ide cilju –  da budemo uistinu dobro.

 

 Molitva, meditacija, dah, mir sve su to putovi koji nam otvaraju ulazak nove pozitivne energije u nas . Pozitivne učinke energije možemo osjetiti u svom tijelu. Najčešće kao novu svijest u obliku veće ugode, vitalnosti, čistih misli, dobrih namjera i naravno – ispravnog djelovanja.

 

Tako da se ponekad pitamo da li  to naše ne-znanje krije neko veće  znanje koje još nismo koristili u našem životu i u djelovanju.

A ponekad nam i ulazak u područje ne-znanja daje kvalitetnija rješenja od našeg već korištenog znanja.

 

I vjernici i ateisti trebaju što više znanja iz područja ne-znanja. Bolje će se razumjeti. I bolje će djelovati. Jer reći da vjerujemo je lako, i mnogi koji su vjernici ne koriste to znanje, ne osjećaju ga. Mnogi ateisti djeluju moralnije i etičnije od vjernika. Stoga, sama etiketa vjernika ne znači ništa već prava, istinska spoznaja i osjećanje energije, a to je za svih nas jednako. To nam donosi i prepoznaje se kao dobro djelovanje, smirenost, osmijeh, ljubav, nada, dobrota.

 

Pokušajmo svaki dan pronaći nešto pozitivno u našim životima umjesto da čekamo da se situacija popravi i zapravo nikad ne dočekamo.

Odgovori