Bioenergija- povežite se sa svojim energetskim tijelom

bioenergija

Povijest bioenergije

bioenergija
bioenergija

Liječenje bioenergijom jedna je od najstarijih metoda alternativnog liječenja koja se primjenjuje širom cijeloga svijeta. Bioenergija je energija tijela, a kao simbol, u kršćanstvu je prisutna i prepoznatljiva po svjetlećim aureolama iznad glava svetaca. Čak je i poznati matematičar Pitagora vjerovao da je bioenergija vitalna energija koja okružuje fizičko tijelo. Otac medicine Hipokrat vjerovao je da je bioenergija sila koja teče kroz ruke mnogih ljudi. Provedena su i znanstvena istraživanja koja potvrđuju da ljudsko tijelo ima elektromagnetski omotač koji okružuje naše tijelo.

 

dr.Fritze-Albert Popp
dr.Fritze-Albert Popp

Nobelovac prof. dr. Fritze-Albert Popp je otkrio 1970.-e godine da sve stanice u našem organizmu emitiraju svjetlost u obliku biofotona, koji su odgovorni za cijeli biokemijski proces u našem tijelu. Došao je do saznanja da se u našem tijelu svake sekunde odvija tristo trilijuna kemijskih procesa, a za sve to tijelo treba stalan  i dovoljan izvor energije. Čak je i Nikola Tesla tvrdio da je svemir prepun energije.

Današnji fizičari su svjesni da je energija i materija isto, ali da vibriraju na različitim frekvencijama. Svemir je sačinjen od 98 % energije i 2 % materije. Iako nije znanstveno definirana, bioenergija je neosporivo metoda alternativnog iscjeljenja koja je pomogla mnogim ljudima u mnogim životnim situacijama diljem svijeta. Njezino spominjanje kroz različite kulture diljem svijeta i kroz različita doba, također potvrđuje njezino postojanje. Zanimljivo je da je sve kulture u suštini opisuju isto i definiraju jednako.

Njezina svrha i smisao za svih predstavlja ono duhovno, energetsko, odvojeno od fizičkog tijela. Vjerovanje u višu silu, Boga, nije nužno kako bi se moglo vjerovati i prakticirati liječenje bioenergijom. Njome se bave ljudi diljem svijeta, vjernici i znanstvenici. Važno je upravo ono što ćemo u srcima vjerovati i koliko ćemo dopustiti i otvoriti se prema bioenergiji, dopustiti da nam pomogne.

duhovno putovanje
duhovno putovanje

Pokušajmo shvatiti bioenergiju ovako: energija je odraz informacije. Pogrešne informacije dovode do bolesti, dok točna informacija dovodi do ravnoteže. Svaki zastoj u protoku energije kroz tijelo uzrokuje bol i bolest. Čovjekovo tijelo istovremeno daje i prima energiju, te stoga zdravlje ovisi o ravnoteži ili neravnoteži energija u tijelu.  Međustanična komunikacija koja se zasniva na elektromagnetskom polju – energiji je ključna kako bi se odvijali svi fiziološki procesi u organizmu stoga je ključno da je uvijek prisutna ravnoteža te da je protok energije kroz tijelo ujednačen i bez prekida. Ponekad ”blokade” energije nisu isključivo na fizičkoj razini, već često i na mentalnoj, psihičkoj, duhovnoj razini, te rješavanjem problema koji nas muče omogućujemo ponovan pravilan protok energije kroz tijelo.

Nakon što to znamo i nakon što je to povrdila znanost, trebamo se zapitati: zašto se i dalje potpuno oslanjamo na klasičnu medicinu, umjesto da prihvatimo sebe kao fizičko I ENERGETSKO biće i radimo na prevenciji i duhovnom rastu? Ponekad je ljudima teško naći početak tog puta, pa jedan od načina može biti i meditacija. Najbolje je početi po savjetu nekoga tko ima iskustva, a jedan od načina je i kontaktiranje našeg poznatog energoterapeuta Damira Šturmana, začetnika Akademije Zdravlja koja u svom radu koristi razne metoda, a može vam dati i savjet kako ja najbolje početi raditi na svom energetskom tijelu.

Za sve dodatne informacije pošaljite upit i počnite od temelja.

 

Leave a Reply